Animated
backgrounds
Colors
  • Saznajte više o Kenđiji

    Rezervat prirode Gornje podunavlje Kompleks ritskih šuma koji čini Regionalni park Gornje Podunavlje počinje kod Bezdana i Koluta, a prostire se preko teritorije Bačkog Monoštora, Apatina i Sente. Ovi pojedinačni rezervati stavljeni su pod posebnu zaštitu kao prirodna celina 1982. godine. Na suprotnoj strani Dunava, u Hrvatskoj, nalazi se takođe zaštićeni prirodni rezervat Kopački rit. U ovom području nastanjeno je više od 230 vrsta ptica, što je više od 70 odsto svih vrsta koje žive u Srbiji. Mnoge od ovih ptica spadaju u ugrožene vrste, što se posebno odnosi na crnu rodu i orla belorepana. Pored ptica, ovde je zastupljeno više od pedeset vrsta ribe, ali i različita divljač. Vegetacija Gornjeg Podunavlja raznovrsna je – od močvara do šuma hrasta lužnjaka, bele vrbe, crne johe, bresta i jasena.

    Bezdan, okružen Dunavom i mrežom kanala, mesto je kome bi u vrelim, letnjim mesecima pozavidela mnoga druga sela i gradovi. Jedno od najprostranijih vikend naselja je Kendjija kraj širokog i čistog Bajskog kanala, idealna za porodični odmor, letnja slavlja i dečije vragolije u vodi. Zanosni mirisi paprikaša, muzika i smeh, skokovi u vodu, dečja graja, čamci u vedrim bojama, pecaroši sakriveni u hladu vrbe, samo su deo ambijenta na vrelom danu. I dokaz da ko ne može da putuje, ne mora mnogo ni da žali za morem.

    Prizemlje: Dnevna soba sa kuhinjom i trpezarijom, poseduje dva troseda na razvlačenje, 1 spavaca soba sa francuskim ležajem i kupatilo. Sprat: 2 spavaće sobe, svaka sa francuskim ležajem Dvorište, prostrano, Rostilj, šupa sa pecaljkama i svom opremom za pecanje, čamac …